Srovnání formátů pro ztrátovou kompresi obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním formátů pro ztrátovou kompresi obrazu. Kapitoly práce popisují principy komprese obrazu a samotné ztrátové formáty. Konkrétně se jedná o ztrátové formáty JPEG, JPEG 2000, JPEG XR a WebP. Práce zahrnuje teoretické srovnání výše zmíněných formátů spolu s metodami, které se používají pro měření kvality obrazu. Praktická část obsahuje výsledky měření kvality jednotlivých formátů a popis návrhu společně s implementací výukového programu.
This bachelor thesis deals with comparing of lossy image compression formats. The chapters describe principles of image compression and lossy formats themselves. Specifically the lossy formats JPEG, JPEG 2000, JPEG XR and WebP. The thesis includes theoretical comparison of the formats mentioned above, along with the methods used for measuring image quality. The practical part contains the results of the quality measurements of each format and description of design together with implementation of the tutorial.
Description
Citation
KOLÁČEK, L. Srovnání formátů pro ztrátovou kompresi obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. František Zbořil, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Karel Masařík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: V posudku zmiňuji absenci srovnání Vašich výsledků s výsledky jiných. Je v tomto kontextu něco překvapivého na Vašich závěrech, či naopak se shodujete s výsledky prací zabývajícími se srovnáním podobných formátů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO