Vytvoření modelu procesoru 8051

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Počítačové modelování je dnes velmi důležitou součástí vývojového cyklu téměř každého nového produktu. Cílem této bakalářské práce je vytvoření modelu mikrokontroléru 8051, který by měl rozšířit portfolio upravitelných procesorů dostupných v prostředí Codasip. Model je popsán na dvou úrovních abstrakce na úrovni jednotlivých instrukcí a na úrovni procesorových cyklů. K ověření modelu byly použity programy v ANSI C překládané pomocí volně dostupného překladače SDCC.
Computer modeling is nowadays very important part of development of almost any new product. The objective of this bachelors thesis is to develop a model of 8051 microprocessor that should enlarge a portfolio of customizable processors available for Codasip platform. The complete model is described in two levels of abstraction the instruction accurate model and the cycle accurate model. For verification of the model, ANSI C programs translated by SDCC compiler were used.
Description
Citation
KRŮPA, T. Vytvoření modelu procesoru 8051 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Martin Karafiát, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: V čem se liší simulace modelu s přesností na jeden hodinový takt v prostředí Codasip Studia a vygenerovaného modelu (např. ve VHDL) v prostředí nástroje ModelSim?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO