Monitorování provozu Radius pomocí IPFIX

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá monitorováním provozu RADIUS v počítačové síti za pomocí použití technologie IPFIX. Na základě získaných znalostí o provozu RADIUS a možnostech protokolu IPFIX vznikl vstupní plugin pro sondu FlowMon od společnosti INVEA-TECH. Implementovaný plugin během testování prokázal schopnost detekovat a zpracovat komunikaci RADIUS v počítačové síti.
This barchelor thesis is focused on monitoring RADIUS traffic in the computer network based on IPFIX technology. A new input plugin for the FlowMon probe from the INVEA-TECH company was created using the acquiered knowledge about the RADIUS traffic and the possibilities of the IPFIX protocol. During the tests, the implemented plugin showed the ability to detect and process RADIUS comunication in the LAN network.
Description
Citation
VYSKOČIL, P. Monitorování provozu Radius pomocí IPFIX [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Petr Motlíček, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO