Náhrada QR kódů barevnými maticemi

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou nového barevného kódu pro ukládání digitálních dat do obrazu. V této zprávě naleznete informace o souvisejících existujících technologiích včetně některých existujících kódů. Dále je zde návrh nového kódu s jeho postupným vylepšováním. Popsán je způsob generování i rozpoznávání tohoto kódu. A na konci jsou výsledky experimentů, které demonstrují vydaření celé práce.
This bachelor's thesis is about developing new color code for saving digital data in an image. In this report you can find informations about existing related technologies including some existing codes. You can also find here design of the new code and it's gradual improvements. There is also description of generation and recognition of this code. Finally there are results of experiments which demonstrates the success of all the work.
Description
Citation
MOC, F. Náhrada QR kódů barevnými maticemi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Ako sa správne cituje odborná publikácia? Ako ste získali hodnoty v tabuľke 3.1? Definujte kartézsky súradnicový systém! (V kapitole 2.3 používate termy pravá a ľavá súradnica.) Ako by ste zapísali Sobel operátor správne matematicky s konvolúciou obrazu?  Ukážte výsledky experimentovania s RGB rozdielovým kódom z kapitoly 3.2.2! (odtieň farby zostáva nezmenený na rozdiel od sytosti a jasu) 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO