Studie frameworku Lombok

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje frameworku Lombok a jeho využití pro vývoj Java programů. Framework Lombok umožňuje generování primitivního, často se opakujícího kódu, během překladu anotovaného kódu. Pomoci anotací programátor specifikuje, co a kde má framework při překladu generovat. Tato práce se zabývá vysvětlením základních principů frameworku a návrhem testů, které ukážu praktické aspekty jeho použití při tvorbě Java programů. Důraz je kladen zejména na odhad ušetřeného času vývoje prostřednictvím Lomboku, studium jeho vlivu na proces překladu a testování integrace frameworku se třemi vývojovými prostředími - NetBeans, Eclipse a InteliJ IDEA. Práce tak shrnuje pozitiva i negativa využití tohoto frameworku v praxi.
The aim of this thesis is to analyze Lombok framework and its usage for the development of Java programs. Framework Lombok enables the generation of a primitive, often repetitive code during compilation of the annotated code. Using annotations, programmer specifies what and where the framework needs to generate during the compilation. This thesis explains the basic principles of the framework and design tests that demonstrate practical aspects of its use for creation of Java programs. Emphasis is placed on the estimation of the time saved through the development of Lombok, study its influence on the process of compilation and testing framework integrity with three development environments - NetBeans, Eclipse and IDEA InteliJ. The thesis summarizes the pros and cons of using this framework in real work.
Description
Citation
PAŠTRNÁK, J. Studie frameworku Lombok [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Z jakého důvodu jste se rozhodl ignorovat test vlivu Lomboku na výkon aplikací, a proč jste neprovedl alespoň základní experiment pro otestování domněnky, že výkon bude stejný?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO