Vývoj LLVM adaptéru pro infrastrukturu Code Listener

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem LLVM adaptéru pro infrastrukturu Code Listener, která usnadňuje tvorbu statických analyzátorů jako jsou Predator a Forester. Ty jsou vyvíjeny a využívany v rámci skupiny VeriFIT. Popisuje překladový systém LLVM, jeho interní reprezentaci kódu a frontend Clang. Součástí práce je implementace daného adaptéru. K dnešnímu dni je schopen analyzovat omezenou množinu programů jazyka C. Je schopen generovat CFG k funkcím. Některé testy pro Predator a Forester projdou. Dále je naznačen budoucí vývoj adaptéru.
This Bachelor's thesis deals with the development of an LLVM adapter for the Code Listener Infrastructure, which simplifies the creation of static analyzers such as the Predator and the Forester. They are developed and used within the group VeriFIT. It describes LLVM compiler system, the internal representation of the code and frontend Clang. Part of this work is the implementation of the adapter. Up to this date, it is able to analyze a limited set of programs in C. It is able to generate CFGs. Some tests for Predator and Forester pass. It is also hinted at future developments.
Description
Citation
ŠOKOVÁ, V. Vývoj LLVM adaptéru pro infrastrukturu Code Listener [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Karel Masařík, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Píšete, že nejčastější důvod proč neprošla většina testů je nesprávná inicializace globálních proměnných (str. 25). Jak složité by bylo tuto inicializaci implementovat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO