Odhad trajektorie letu míče ze sekvence obrázků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh metody pro odhad trajektorie letu míče ze sekvence obrázků a její experimentální ověření. Hlavní podmínkou   pro tuto metodu je, aby byla použitelná u golfových simulátorů. Navržené řešení využívá stereokameru pro sledování letu míče a impulsní přisvícení pro přesnější detekci míče v obraze. Řešení dosahuje přesnosti, která je srovnatelná s již existujícími levnějšími simulátory. Cena je ovšem nižší.
Main goal of this thesis is to design a method for ball trajectory estimation from images, and to evaluate the proposed method using an experimental setup. Both the method and the experimental setup were designed to be suitable for a golf simulator. The proposed solution uses a stereo camera for flying ball tracking. Accurracy of the ball detection in images is further improved by using a pulsed light source. A solution reaches an accuracy that can be compared with cheaper simulators that already exist. Nevertheless prize is lower.
Description
Citation
HEŘMAN, Z. Odhad trajektorie letu míče ze sekvence obrázků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Karel Masařík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm výborně (A). Otázky u obhajoby: Jak řešíte vzájemnou synchronizaci kamer a dále jejich synchronizaci s jednotkou impulzního osvětlení? Jak si vysvětlujete fakt, že (teoreticky) lepší model letu míčku dává horší výsledky? Popište způsob vyhodnocení přesnosti.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO