Ekonomická stránka a rentabilita fotovoltaické elektrárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Na začátku předkládané práce jsem se zabýval studiem různých druhů fotovoltaických panelů, jejich různorodým pouţitím, účinností, výhodami jednotlivých typů a popisem klimatických jevů v České Republice. V závislosti na počtech slunečných a bezoblačných dnů jsem hledal nejlepší umístění fotovoltaické elektrárny. Na základě spolupráce se společností Energ-servis a.s. a pomocí jejich test centra jsem porovnával různé typy panelů, jejich výkonnost v závislosti na pořizovací ceně a způsobu výkupu. Z těchto dat, šesti různorodých instalací, jsem se snaţil určit nejvýhodnější typ panelu, který je nejlepší pro oblast jihomoravského kraje v poměru cena / návratnost investice.
At the beginning of the submitted work, I dealt with the study of various types of photovoltaic panels, their diverse use, effectiveness, advantages of each type and description of climate in the Czech Republic. Depending on the number of sunny days and no claudy days, I was looking for the best areas photovoltaic power. On the basis of cooperation with the firm and Energ-servis and using their test center, I compare different types of panels, their performance in relation with the cost and method of purchase. From these data, six diverse installation, I tried to determine the best type of panel that is best for the South Moravian region in the cost / return on investment.
Description
Citation
MRÁZEK, D. Ekonomická stránka a rentabilita fotovoltaické elektrárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Petr Špičák, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jak jste počítal návratnost fotovoltaické elektrárny? Vysvětlete pojem "S úsporou"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO