Moderní metody regulace vytápění pro rodinné domy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o moderních způsobech regulace ve vytápění se zaměřením především na vytápění teplovodní, které má v dnešní době stále nejrozšířenější zastoupení. Cílem této práce je popsat jednotlivé metody regulace, ukázat na nich specifické vlastnosti, jejich uplatnění v praxi, výhody a nevýhody. Práce obsahuje cenové srovnání jednotlivých regulačních prvků. Tato práce může rovněž vodítkem pro řadového uživatele při seznámení se s možnostmi regulace a výběru optimální varianty vzhledem ke komfortu bydlení a nákladům na pořízení a instalaci. Součástí práce je také zpracován konkrétní návrh, který se zabývá výběrem regulačních prvků pro otopnou soustavu. V tomto příkladě jsou řešena jak stránka efektivnosti, tak stránka nákladů.
This thesis is dealing with the modern methods of control in heating, focusing especially on hot water heating, which is still the most widely represented method today. The aim of this work is to describe the various methods of control, show specific characteristics and then a practical application in the profession, advantages disadvantages. The work includes a price comparison of the different regulatory elements. This work may also give a guidance to the ordinary user, to familiarize himself with the regulatory options and selecting the optimal alternatives due to the comfort of living and the cost of purchase and installation. The work also contains a specific concept, which deals with the selection of control devices for heating system. In this example efficiency and costs are being solved.
Description
Citation
BARTUSEK, J. Moderní metody regulace vytápění pro rodinné domy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Student zodpověděl tři otázky položené oponentem. - doc. Katolický vznesl dotaz k možnostem regulace navrženého systému. - doc. Štětina položil dotaz, jak lze reagovat pomocí inteligentních budov na předčasný příchod do vytápěných prostor. - doc. Kratochvíl vznesl dotaz k prezentovanému grafu cen zemního plynu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO