Analýza kvality ovzduší v blízkosti vybraných energetických zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práca sa zaoberá analýzou kvality ovzdušia v blízkosti energetických zariadení a hodnotením emisií spôsobovaných energetickými zariadeniami. V práci sú uvedené zákony a právne predpisy, ktoré súvisia s hodnotením kvality vnútorného a vonkajšieho ovzdušia. Ďalej je stručne objasnená problematika znečisťovania a znečistenia vonkajšieho ovzdušia a spôsob merania znečisťujúcich látok. Sú klasifikované a charakterizované hlavné znaky klimatických podmienok na pracovisku a ich prípustné limity. Ďalej sú špecifikované priestory v ktorých prebiehala analýza a je uvedený stručný priebeh merania. V ďalších častiach sú uvedené výsledky realizovaných meraní v blízkosti kotla spaľujúceho zemný plyn a kotla spaľujúceho drevnú štiepku. Posledná časť je venovaná zhodnoteniu výsledkov merania emisií.
My thesis deals with analysis of air quality close to power devices and with rating of emissions caused by these devices. In the work there are listed laws and regulations, which relate to the rating of indoor and outdoor air quality. Further, there is a briefly clarified problem of pollution, outdoor air pollution and methods of measurement of pollutants. Main characteristics of workplace climatic conditions and their permissible limits are classified and characterized. Areas where the analysis was done are specified and there is mentioned a brief course of the measurement. In further parts are stated results of measurements done close to the boiler, where natural gas is burned, and a boiler, where wood chips are burned. The last part is dedicated to evaluation of emissions measurement results.
Description
Citation
PÁLL, M. Analýza kvality ovzduší v blízkosti vybraných energetických zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-08-29
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací s názvem Analýza kvality ovzduší v blízkosti vybraných energetických zařízení. Vedoucí práce ing. Ptáček seznámil komisi s posudky. Student správně odpověděl na otázku vedoucího práce ing. Ptáčka. Ing. Katovský položil doplňující otázku na možnosti porovnání obou zkoumaných kotlů. Student otázku zodpověděl. Doc. Lázničková položila otázku na kritéria, dle kterých student určil, že zkoumané prostory nejsou vhodné pro trvalou činnost v těchto prostorech. Student vysvětlil, že se zabýval jen těmi, které byly překročeny a limity jsou dané normou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO