Bytový dům Olomouc, Nezvalova ulice, stavebně technologická příprava stavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Podkladem pro vypracování diplomové práce byl projekt Bytového domu v ulici Nezvalova. Tento bytový dům je navržen jako 7dmi patrová budova s podzemními garážemi a komerčními prostory v přízemí. Založení objektu je provedeno prostřednictvím železobetonových pilot, na které navazuje monolitický železobetonový skelet. Obvodový plášť i vnitřní stěny jsou provedeny z keramických tvárnic POROTHERM, na který je proveden kontaktní zateplovací systém z EPS. Zastřešení objektu je tvořeno plochou střechou s krytinou z asfaltových pásů, část střechy je provedeno jako „zelená střecha“ a opatřena vrstvou substrátu. Tato diplomová práce se zabývá stavebně technologickým řešením projektu. Obsahuje časový plán výstavby celé stavby, možnosti dostupnosti na stavbu, technickou zprávu a výkresy zařízení staveniště, plán rizik BOZP, návrh hlavních strojů a mechanismů pro provádění výstavby, návod na užívání bytové jednotky. Hlavním zaměřením této diplomové práce je provádění monolitického ŽB skeletu, pro který je vypracován technologický předpis, kontrolní a zkušební plán a výkresy bednění svislých a vodorovných konstrukcí. Dále se zabývá zastřešením plochou střechou s krytinou z asfaltových modifikovaných pásů.
As the basis of this diploma thesis served a project of a flat house in Nezvalova Street. This flat house is designed as 7 floors high building with undergrounds garages and commercial space in the ground floor. Foundation of this building is done using reinforced concrete pilots, continued by monolithic reinforced concrete scelet. Both circumferential casing and internal walls are built using ceramic concrete blocks Porotherm, on top of which is a layer contact insulation system from EPS. Roofing of this building is done using asphalt bands into flat roof; one part of the roof is designed as “green roof” and is covered by soil substrate. This diploma thesis covers building technology preparation of construction. It includes time schedule of construction, accessibility to the building site, technical report and blueprints of building site equipment, risk plan, draft of main tools and processes for construction, instructions on how to use housing units. The main aim of this diploma thesis is around building a monolithicreinforced concrete scelet, for which a technological manual was created, control and probationary plan and blueprints of formwork for vertical and horizontal constructions. Additionally this thesis covers roofing using flat roof and asphalt belts.
Description
Citation
DREXLER, M. Bytový dům Olomouc, Nezvalova ulice, stavebně technologická příprava stavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
Date of acceptance
2016-02-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO