Modelování vývoje cen pro vybrané druhy stavebních dodávek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá stavem stavebnictví po krizi v roce 2008 a jejím dopadem na ceny stavebních materiálů. Zaobírá se tvorbou ceny a pojmy, které s tím souvisejí jako například cenová politika státu, ochrana trhu, cenový dohled, regulace a ostatními nástroji cenové politiky. Dále jsou zde popsány ceny týkající se stavebnictví a programy, které používají rozpočtáři. Jsou zde zmíněny důležité hospodářské pojmy jako HDP, inflace, úrokové sazby a nezaměstnanost. Nechybí ani podrobnější rozbor roku 2015, který opět nastartovat růst stavebnictví. Konkrétně ukáže náklady na stavbu v jednotlivých letech a nabídne možnosti optimalizace cen pro dodavatele.
This thesis is about situation in building environment after crisis in 2008 it's aftermaths to building material prices. It deals with forming prices and terms associated with it, such as state price policy, market protection, price supervision, regulation and even more about pricing policy instruments. In further it describes prices involving materials and also programs, which are used by budget creators. There are mentioned important economic concepts such as GDP, inflation, interest rates and unemployment. I have also involved detailed analysis of 2015, which turned around the growth in construction again. Especially, it shows construction costs in each year and offers the possibilities of price optimization for suppliers.
Description
Citation
BUREŠ, M. Modelování vývoje cen pro vybrané druhy stavebních dodávek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO