Bezpečnostní inspekce a řešení bodových závad na komunikaci I/43 v úseku Milonice - Krhov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem mé diplomové práce je řešení bezpečnosti provozu vozidel a technického stavu na komunikaci I/43, zjištění konkrétních nebezpečných úseků, následné zhodnocení a zpracování jednotlivých bodových závad v rámci studie. Jedná se o cca 10km dlouhý úsek mezi Milonicemi a Krhovem přibližně 25 km severně od Brna. Nalezla jsem zde celkem 4 bodové závady, které je zapotřebí řešit dříve než se začne realizovat projekt rychlostní komunikace R/43, který nahradí stávající I/43. První bodová závada je v těsné blízkosti obce Milonice, je zde nevyhovující křižovatka I/43 s III/31775 z důvodů velké intenzity dopravy na silnici I/43 a absenci odbočovacího pruhu vlevo. Druhá bodová závada se nachází v obci Závist, je zde nevyhovující napojení MK na I/43 a za obcí má silnice velký podélný sklon, který je nevhodný pro pomalá vozidla. Třetí bodová závada se týká oblasti mezi obcemi Závist a Černá hora, zde je nevyhovující směrové, výškové řešení, podélný sklon a příčné uspořádání komunikace. Poslední závadou je horizont silnice I/43 u obce Krhov, toto místo je jedno z nejnebezpečnější úseků. Na horizontu je nevhodně vyprojektovaná kombinace prvků směrového, výškového a příčného uspořádání komunikace s nestandartním ukončením stoupacích pruhů. Bodové závady jsem se snažila co nejlépe vystihnout a navrhnout jejich opatření.
The aim of my diploma thesis is to solve vehicle traffic safety and technical conditions on road I/43, research specific dangerous parts, subsequent evaluationandprocessing of individualpoint defects. It´s a 10km long section between Milonice and Krhov, approximately25km north from Brno. In total I found 4 defect points, which should be solved before realization of new motorway project R/43, which will replace existing I/43. The first defect point is in close proximity of Milonice village, there is an inconvenient intersection of I/43 with III/31775. There is a huge traffic intensity on road I/43 and an absence of turning lane on the left side. Second defect point is in village Závist, where is unsuitable connection from MK to I/43 and behind village is big longitudinalinclination, which is not suitable for slow vehicles. Third defect point is concerning the area between Závist and Černá Hora villages. There are unsuitable directional, high-altitude solutions, longitudinal inclinations and a crosswise arranged road. The last defect point is the horizon on road I/43 near village Krhov, this part of the road is the most dangerous section. On the horizon is an unsuitably planned project with a combination of directional, high-altitude solutions and transverse arrangement of roads with non-standard finishes ascending road lanes. I tried to solved defect points in the best possible way and to depict suggested action.
Description
Citation
ČECHOVÁ, Z. Bezpečnostní inspekce a řešení bodových závad na komunikaci I/43 v úseku Milonice - Krhov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO