Ocelová konstrukce volejbalové haly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší projekt sportovní haly určené pro volejbal. Jedná se o ocelovou konstrukci s obloukovým zastřešením z příhradových vazníků o rozpětí 30 m, k níž z jihovýchodní strany přiléhá objekt vestibulu s klubovnou, zastřešený z části pultovou střechou a z části sedlovou. Volejbalová hala je osazena v mírně svažitém terénu v katastrálním území Zbraslav na Moravě. Navržená hala má půdorysné rozměry 48 x 30 m, rozšířená o sportovní zázemí půdorysu L, viz dispoziční řešení. Světlá výška haly je 15 m. Objekt sestává ze sloupového nosného systému s ocelovými sloupy, nesoucími obloukový příhradový vazník. Osová vzdálenost příčných vazeb je 8 m. Hala je založena na základových patkách z ŽB. Pata sloupu je vetknuta do základu, hlava je kloubově spojena s vazníkem. Stabilitu objektu zajišťují střešní a stěnová ztužidla. Obvodový a střešní plášť je tvořen sendvičovými panely Kingspan. Proslunění a osvětlení objektu je zajištěno plastovými okny ve stěnách.
The diploma thesis deals with the study of sports hall designated for volleyball. The volleyball hall is steel construction with arched truss with span of 30 meters. Sport`s background, roofed by mono-pitch plus saddle roof, is part of south-easterly side of the hall. The hall is situated in moderate slope terrain in cadastre unit Zbraslav na Moravě. Designed hall has rectangular plan (48 x 30 m) to this belongs also the foyer and the clubroom. Clear height of the hall is 15 m. Object consists of columnal structural system with steel columns that support arched truss. Center to center spacing of main truss is 8 m. The object is set up on reinforced concrete foundation pad. Column foot is sticked in foundation pad and column head is pinned. Roof’s and wall’s bracings provide stability of the hall. Curtain walling and roof cover is made of sandwich panels Kingspan. Insolation and daylighting is guaranteed by plastic windows set in the wall.
Description
Citation
KRATOCHVÍLOVÁ, V. Ocelová konstrukce volejbalové haly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO