Ekonomická analýza vybraných zastavitelných ploch na území města

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce bylo vytvoření nástroje pro posouzení vhodnosti investice do přípravy konkrétního území pro budoucí výstavbu rodinných domů. Do uvedené investice bylo nutno zahrnout náklady na výkupy pozemků a vybudování dopravní a technické infrastruktury. Teoretická část diplomové práce je zaměřena na typy a charakteristiky investičních projektů, životní cyklus projektu a jeho finanční zdroje. Další kapitola pojednává o vícekriteriálním rozhodování, které zahrnuje také neekonomické hledisko. Na základě této vícekriteriální analýzy byla zpracována případová studie pro vybrané zastavitelné plochy. Přínosem případové studie je posouzení ekonomické efektivnosti investice do vybraných zastavitelných ploch včetně návrhu na jiné řešení.
This thesis aims to create a tool for evaluation of suitability to invest into a preparation of a specific area for family houses construction. This investment includes costs for land buy-outs as well as costs for public and technical infrastructures. The theoretical part of this thesis begins with types and properties of investment projects, lify cycle of a project and its financial sources. Following chapter concentrates on description of multicriteria analysis that is used for decision making process of an investing company. Its advantage is that it includes into its computation also non-economic parameters. Based on this multicriteria analysis a case study for chosen areas suitable for houses was conducted. The case study shows economic efficiency evaluation of an investment into chosen areas suitable for houses and includes suggestions of other parameters that could be added into the analysis.
Description
Citation
BUJNOŠKOVÁ, I. Ekonomická analýza vybraných zastavitelných ploch na území města [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO