Analýza rizik vodovodu obce Hrádek u Sušice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na analýzu rizik veřejného vodovodu menší obce. S využitím nástrojů identifikace, kvantifikace a řízení rizik veřejných systémů zásobování pitnou vodou byl řešen projekt WaterRisk, za pomoci kterého byla vyvinuta metodika a software pro analýzu rizik veřejných vodovodů. Tato metodika je v práci aplikována na vodovodu obce Hrádek u Sušice. Pro důkladné poznání vodovodu a jeho charakteristického chování byla provedena hydraulická analýza. Díky znalosti celého systému, jeho fungování a nejčastějších závad mohla být provedena analýzy rizik. Vyhodnoceny a porovnány jsou výsledky analýzy pro vodovod, který je uvažován jako systém jednoduchý i komplexní. V rámci komplexní metodiky byla navržena nápravná opatření pro eliminaci počtu rizik a stanoveny byly optimální náklady, které těmto nápravným opatřením odpovídají.
The diploma thesis is focused on risk analysis of water supply system in a small community. The WaterRisk project was solved by using tools of risk management including risk identification and quantification in the field of public water supply systems. Methodology and software for the risk management of water supply were evolved by using this project. In this thesis there is applied the methodology to the water supply system of Hradek village. The hydraulic analysis was performed for a thorough knowledge of water supply and its characteristic behavior. Risk analysis could be performed thanks to the knowledge of the entire system, its working and the most common faults. Analysis results are evaluated and compared for the water supply system which is consider like a system simple and complex. The corrective actions eliminate number of risks. These actions were proposed like a part of complex methodology. Further, there were determined optimal costs which corresponds with these corrective actions.
Description
Citation
HOFMANNOVÁ, L. Analýza rizik vodovodu obce Hrádek u Sušice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO