Výroba sádrových tvárnic z chemosádrovce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá výrobou sádrových tvárnic z chemosádrovce a v návaznosti na předchozí výzkum ústavu technologie stavebních hmot a dílců je cílem diplomové práce optimalizace složení surovinové báze. V první části se práce věnuje teoretickým poznatkům v oblasti síranových pojiv a jejich využití pro výrobu sádrové tvárnice, studiu normy a rešerši dosavadního vývoje. V druhé části se práce věnuje návrhu optimalizovaných receptur a jejich modifikaci různými přísadami a provedení kalkulace výrobních nákladů.
The thesis is oriented on manufacture of gypsum partition block made from chemogypsum and in continuation on previous research of institute of technology of building materials and components is aimed on optimization of raw material basis. The first part of the task is dedicated to a theoretical knowledge in the field of gypsum binders and their use in manufacture of gypsum block, study of standard requirement and recherché of development so far. Second part is focused on design of optimized formulas and their modification with various additive and on calculating of production costs.
Description
Citation
SKOUPIL, Z. Výroba sádrových tvárnic z chemosádrovce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2016-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO