Železobetonová monolitická konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na statické řešení vícepodlažní administrativní budovy. Nosnou konstrukci tvoří monolitický železobeton. V práci je řešena vybraná stropní konstrukce, sloup, základová patka, část nosné stěny a prefabrikované schodiště. Výpočet vnitřních sil je proveden pomocí výpočetního programu SCIA Engineer. Výstup z programu je ověřen zjednodušenou ruční metodou. Posouzení konstrukce je provedeno dle platných norem a předpisů.
The diploma thesis is focused on a structural analysis of a multi-storey office building. The Loadbearing structure is made of cast-in-place reinforced concrete. In the thesis there is analysed a selected floor slab, a column, a foundation pad, a part of loadbearing wall and a precast staircase. Computation of internal forces is carried out by computational software SCIA Engineer. The Results from the software are verificated via simplified manual method. Assessment of a structure is done according to valid standards and regulations.
Description
Citation
KOZUMPLÍK, L. Železobetonová monolitická konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO