Studie prodloužení tramvajové trati do městské části Brno-Lesná

No Thumbnail Available
Date
Authors
Pěknicová, Daniela
ORCID
Advisor
Hruzíková, Miroslava
Referee
Šamánková, Zdeňka
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce je zaměřena na návrh řešení prodloužení tramvajové tratě linky č. 5 ve městě Brně, která je nyní ukončena obratištěm na zastávce Štefánikova čtvrť na ulici Merhautova v katastrálním území Černá Pole. Navrhovaná tramvajová trať vede v prostoru místních komunikací a končí nově navrženým obratištěm na ulici Okružní v katastrálním území Lesná. V rámci práce je navržena konstrukce tramvajového svršku, řešení okolních komunikací a možnost napojení na Halasovo náměstí.
This master’s degree thesis is aiming to provide design solution within extension of tram line no.5 in the town of Brno,which nowadays ends by balloon loop at Štefánikova čtvrť stop at Merhautova street in Černá Pole district. Proposed tram line is designed in the limits of local urban roads and ends by newly designed balloon loop at Okružní street in Lesná district. Within the framework of this thesis new tram super structure is designed together with surrounding urban rous and connection to Halasova náměstí.
Description
Citation
PĚKNICOVÁ, D. Studie prodloužení tramvajové trati do městské části Brno-Lesná [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO