Posouzení chladícího a topného faktoru reálného TČ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou náhrady neekologického chladiva R22 dle požadavků příslušných právních předpisů a následného vlivu této náhrady na účinnosti klimatizačních systémů. Teoretická část je zaměřena na probíhající děje v tepelných cyklech a při přenosu tepla, dále stanovuje řešení výpočtu chladícího a topného faktoru v souvislosti s experimentálním měřením. Experimentální měření slouží k vyhodnocení provozu tepelného čerpadla po náhradě chladiva a je podkladem k sestavení ekonomického zhodnocení možných variant řešení dle konkrétní volby náhrady chladiva.
The diploma thesis deals with the issue of replacement of non-ecological refrigerant R22 according to the requirements of relevant juristic regulations and of subsequent influence of this replacement to the efficiency of air conditioning systems. The theoretical part is focused on proceeding processes in thermodynamic cycles and during heat transfer, then determines calculation of cooling and heating factor in context with experimental measurement. The experimental measurement utilizes to the assessment of operation of heat pump after refrigerant replacement and it is source for the composion of economical evaluation of alternative solutions due to the particular choice of refrigerant replacement.
Description
Citation
TUPCOVÁ, T. Posouzení chladícího a topného faktoru reálného TČ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO