Obrábění těžkoobrobitelných materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá studiem obrábění těžkoobrobitelných materiálů. V první části jsou rozděleny těžkoobrobitelné materiály a následuje jejich analýza. V další části se práce zaměřuje na problematiku obrobitelnosti jednotlivých slitin. Závěrečná část práce je věnovaná experimentu, jeho statistickému zpracování a nakonec následnému vyhodnocení.
This bachelor thesis studies the machining of hard-to-machine materials. The first part of the thesis considers hard-to-machine materials and analyses them. The next part of the study focuses on individual alloy machinability issues. The final section of the thesis is devoted to experiment, statistical analysis and subsequently to its evaluation.
Description
Citation
TEJKL, J. Obrábění těžkoobrobitelných materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (místopředseda) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2012-06-15
Defence
Co je obrobitelnost a jak byla v práci definována? Dotazy na průběh experimentálního měření. Jak se do procesu řezání dostává teplo, definice, odvod tepla. Student dotazy zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO