Stanovení účinnosti hydroizolační infuzní clony v různých typech stavebních materiálů vystavených kapilární vlhkosti

No Thumbnail Available
Date
Authors
Červenka, Martin
ORCID
Advisor
Drochytka, Rostislav
Referee
Dohnálek,, Pavel
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Zvýšená vlhkost zdiva se vyskytuje zejména u starších staveb. V některých případech mohou tyto problémy vznikat i u novostaveb. Tento problém je nutné odborně řešit a přistoupit k sanaci stavebního objektu. Sanace vlhkého zdiva prostřednictvím chemické injektáže je v dnešní době již značně rozšířenou a hojně používanou metodou. Na rozdíl od mechanických metod sanace vlhkého zdiva při provedení chemických injektáží není nutnost většího zásahu do konstrukce a je tedy šetrná ke stavebnímu objektu. Hlavním cílem diplomové práce je sestavit metodiku pro testování injektážních gelů, jejíž součástí bude výběr jednoho ideálního injektážního gelu.
Increased moisture of masonry occurs mainly in older buildings. In some cases these problems arise even in new buildings. This issue should be properly treated and process of rehabilitation of the building must be executed. Humid walls can be treated by chemical injections, which is nowadays quite extensive and widely used method. Unlike mechanical methods humid walls in the implementation of chemical grouting does not need a major redesign and thus is friendly to the construction of the object. The main objective of this thesis is to establish a methodology for testing the injection materials, which will include a selection of ideal injection gel.
Description
Citation
ČERVENKA, M. Stanovení účinnosti hydroizolační infuzní clony v různých typech stavebních materiálů vystavených kapilární vlhkosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2016-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO