Studie chování vyztuženého zeminového bloku pod koncetrovaným zatížením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá numerickým 3D modelováním vyztuženého zemního bloku pod koncentrovaným kolovým zatížením. Jedná se o parametrickou studii, kdy se mění zadání líce a pozice zatížení a i jeho samotné zadání. A to buď podle zjednodušení z normy ČSN 73 0037, nebo přímo. V úvodu se krátce zabývá konstrukcemi z vyztužené zeminy z hlediska jejich historie, uplatnění, výstavby, a vlastnostmi materiálů ze, kterých je konstrukce tvořena. Pozornost je věnována i statickému působení a metodám roznosu koncentrovaného zatížení do zemního bloku. Součástí je i návrh konstrukce analytickými metodami.
This thesis deals with numerical 3D modeling of reinforced earth block under concentrated wheel load. This is a parametric study, which varies entering face and load position and even his own task. And either by simplification of the CSN 73 0037 or directly. At the beginning briefly describes the construction of reinforced soil in terms of history, application, construction, and properties of materials from which the structure is formed. Attention is also paid to static action and methods of spreading of a concentrated load to earth block. structural design using analytical methods is also part of the thesis
Description
Citation
PRECHTLOVÁ, K. Studie chování vyztuženého zeminového bloku pod koncetrovaným zatížením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO