Použití předpovědního modelu při řízení hydroenergetické funkce vybrané soustavy nádrží

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na ověření vlivu délky předpovědního období a přesnosti předpovídaných průměrných měsíčních přítoků vody ze zdrojů při řízení hydroenergetické funkce vybrané vodohospodářské soustavy. Pro stanovení předpovídaných přítoků do soustavy nádrží je uplatněn zonální pravděpodobnostní předpovědní model (ZPPM). Při řešení je použit simulační model, který je ručně sestaven v programu Microsoft Excel a optimalizační model, který je automatizovaně sestaven v programu SOMVS a je uplatněn princip adaptivního řízení.
The diploma sthesis is focused on verifying the influence of the length of the prediction period and the accuracy of the predicted mean monthly inflows of water sources in the management of hydropower function selected water management system. To determine the predicted inflows into the reservoir system is applied zonal prediction model. When the solution is used a simulation model that is hand-built in Microsoft Excel and optimization model, which is automatically built into the program SOMVS and is applying the principles of adaptive control.
Description
Citation
ŠEJNOHA, M. Použití předpovědního modelu při řízení hydroenergetické funkce vybrané soustavy nádrží [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO