Návrh úpravy malého vodního toku v povodí Moravy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá posouzením kapacity vodního toku a návrhem vhodných opatření na ochranu území. Řešený úsek se nachází na toku Český potok v říčním km 0,000 – 6,366. Tok v řešeném úseku protéká obcemi Čelechovice na Hané, Smržice a Držovice. V rámci vlastního řešení byla lokalita rozdělena na tři dílčí úseky, které umožňují přehlednější popis navrhovaných opatření. Protipovodňová opatření jsou navržena v několika variantách pro každý dílčí úsek. Výpočty kapacity toku a průběhu hladin pro zvolené N-leté průtoky byly provedeny pomocí programu HEC – RAS 4.1.0. Navržené řešení protipovodňových opatření je zpracováno ve výkresové dokumentaci.
The thesis is concerned with an appraisal of capacity of channel and design of suitable measures for environmental protection. Solved segment is located in the channel of Český potok in RK 0,000 – 6,366. The channel is flowing through villages of Čelechovice na Hané, Smržice a Držovice in solved segment. Within own solution the locality was divided into three partial sections, which is enabling clearer description of the proposed measures. Flood measures are proposed in several variants for each partial section. Calculations of flow capacity and water surface for the selected N-year flows were performed by using the program of HEC - RAS 4.1.0. Proposed solutions to flood measures are processed in the drawings documentation.
Description
Citation
MLČOCHOVÁ, Z. Návrh úpravy malého vodního toku v povodí Moravy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO