Dynamická analýza konstrukce zatížená seismickým zatížením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zaměřuje na tvorbu dvou modelů výškové konstrukce, prutový a deskostěnový. Na těchto modelech je provedena dynamická analýza. Vybraným programem je software RFEM a vymodelovanou výškovou konstrukcí mrakodrap Hearst Tower, který je zajímavý systémem diagrid po jeho obvodu. Je zde popsán postup tvorby obou modelů a problémy s tím spojené. Dynamická analýza je provedena pomocí normy ČSN EN 1998-1. Součástí je výpočet dostatečného množství vlastních tvarů, spektrální analýza a časová analýza. Výsledky jsou nakonec porovnány na vybraném bodě na obou dvou konstrukcích.
This thesis focuses on creation of two models of high-rise construction - beam and shell. A dynamic analysis is performed on these models. The selected program is RFEM software and the created high-rise construction is Hearst Tower skyscraper, which is interesting for its diagrid system around its perimeter. There is described process of creating both models and associated problems. Dynamic analysis is performed using standard EN 1998-1. There belongs calculations of sufficient number of modal shapes, spectral analysis and time analysis. Then the results are compared on selected point on the both models.
Description
Citation
ŠNAJDÁRKOVÁ, J. Dynamická analýza konstrukce zatížená seismickým zatížením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO