Přístavba fary a komunitního centra ke kostelu v Brně-Líšňi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomní práce je přístavba souboru polyfunkčních objektů ke kostelu v Brně-Líšni. Dvojice staveb se skládá z jednopodlažního objektu komunity Salesiánů a dvoupodlažního objektu farního úřadu se zázemím. Soubor je situován na jižním svahu v zástavbě panelových bytových domů z 80.let. Objekty výškově kopírují křivku svahu a gradují k dominantě kostela. Kvádrové hmoty objektů přiléhají kratší stranou ke kostelu a vytvářejí tak malé uzavřené nádvoří. Stavby jsou navrženy jako zděné z keramických bloků, nepodsklepené, s plochou zelenou střechou. Pobytové místnosti jsou umístěny na jižní fasádě, severní je vyhrazena komunikacím. Vjezd do dvora je napojen na stávající obslužnou komunikaci. Pěší přístupy navazují na stávající okolní parkovou úpravu.
The final thesis is focused on the annex of complex of mixed-use buildings toward the church in Brno-Lisen. A pair of buildings consists of a one-storey Building a community of Salesians and two-storey building with parish office. The group of buildings is located on the southern slope in the housing estate of a block of flats from the 80s. Objects vertically copy a curve of the slope and is increasing to the dominant church building. Block of buildings are adjacent by shorter side to the church building and form a small enclosed courtyard inside. The buildings are designed at brick ceramic blocks, buildings are withnout cellar, with flat green roof. Living rooms are located on the southern facade, the north is reserved for corridors. The entrance to the courtyard is connected to the existing service road. Pedestrian approach builds on the existing surrounding landscaping.
Description
Citation
KOSAŘOVÁ, P. Přístavba fary a komunitního centra ke kostelu v Brně-Líšňi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO