Dějinné sebevědomí

Abstract
V diplomové práci pojmenované Dějinné sebevědomí, s určitou dávkou humoru obsaženou již v názvu samotném, zkoumám téma osobní umělecké evoluce, kterou zákonitě prochází tvorba každého autora. Čas se cyklicky opakuje a jednotlivá období se tak mohou prolínat a překrývat. Diplomová práce je v mém případě výsledkem několikaletého zájmu o historii, tak jak jsem ji v průběhu času poznávala, přičemž samotný pojem historie se v rámci mé osobní myšlenkové sítě postupně formoval a zpřesňoval, až dospěl do současné podoby, ve které s ním pracuji i v mé závěrečné práci.
Diploma thesis called Historical Self-consciousness works with the topic of personal art history, that is natural to the work of every author. Time is cyclic and different epochs are changing and overlaping. Diploma thesis is result of my very long interest in history and understanting to this term, as it have been changing during my studies.
Description
Citation
FILIPOVÁ, M. Dějinné sebevědomí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
MgA. Vasil Artamonov (předseda) doc. Mgr. Art. Svätopluk Mikyta (člen) Mgr. Šárka Svobodová (člen) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) doc. MgA. Milan Houser (člen) MgA. Břetislav Malý (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) Jiří Ptáček (člen) doc. Mgr. František Kowolowski (člen)
Date of acceptance
2016-05-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO