Současné konstrukce dvou-médiových trysek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá konstrukcí dvoumédiových trysek. Hlavním úkolem je kategorizovat trysky, především setřídit a popsat současné typy dvoumédiových trysek s vnitřním směšováním. V této práci jsou popsány provozní výhody/nevýhody a složitost konstrukcí vybraných trysek. Práce také porovnává trysky s ohledem na kvalitu a způsob atomizace. Na základě získaných znalostí byla vytvořena výkresová dokumentace dvou vybraných trysek s vnitřním směšováním.
This thesis deals with design of twin-fluid atomizers. The main task is to categorize atomizers, mainly to sort and describe recent types of twin-fluid atomizers. The thesis describes operating advantages/disadvantages, complexity of designs of selected nobles. The thesis compares nozzles with the quality and method of atomization. Based on the knowledge was created technical drawings of two selected nozzles with internal mixing.
Description
Citation
DOSTAL, J. Současné konstrukce dvou-médiových trysek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Student zodpověděl dvě otázky položené oponentem. - doc. Katolický vznesl dotaz k použití dvoumédiových trysek a vlivu atomizace ve spalovacích motorech. - doc. Štětina položil otázku, jestli se dvoumédiové trysky používají i v jiných aplikacích, např. v hutnictví. - doc. Katolický položil dotaz, co je hlavní výhodou použití dvoumédiových trysek. - doc. Štětina vznesl dotaz k možnostem návrhu trysek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO