PLC řídící systém pro manipulační rameno

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci je řešena automatizační úloha řízení manipulačního ramene pomocí řídícího systému Siemens Simatic 200 v prostředí MicroWin. Pohyb jednotlivých částí ramene zajišťují servopohony. Připojení servopohonů k PLC je přes plošný spoj elektroniky, který byl pro tento účel vytvořen. Program pro PLC je hlavním tématem práce. Řídící systém je přes komunikaci PPI napojen na SCADA. Vizualizace procesu je v programu Moravských přístrojů ControlWeb 5. K manipulačnímu ramenu je připojen dopravník, na kterém jsou dopravovány kostky. Z kostek je postavena pyramida.
In this bachelor´s thesis is solved automatic task of PLC controled manipulated arm. For this controled is used Siemens Simatic 200 with programing enviroment MicroWin. The servos are moving with parts of arm. The servos are conected to the PLC trought PCB of electronics interface. PCB is created specially for this aim. Design of PCB is described. Details description is PLC´s program. Comunication between PLC and SCADA is trought a PPI cable. Vizualition of proces is runing on the ControlWeb by Moravians instrument, this is descripted also. To the Manipulated arm is instaled conveyor. Boxes are transporting by conveyor. Pyramid is build from boxes.
Description
Citation
SLAVÍK, M. PLC řídící systém pro manipulační rameno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO