Návrh nabíjecího ústrojí baterií s balancerem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento semestrální projekt pojednává o nabíjení baterií. V projektu jsou popsány vlastnosti a možnosti nabíjení lithiových a olověných baterií. Nabíječ je nezávislý na vstupním napětí a šetrně by měl nabíjet baterie. Kvůli šetrnému nabíjení je potřeba měřit napětí na jednotlivých článcích baterie a toto napětí následně vyrovnávat. Jelikož má být nabíječ implementován v robotu, je potřeba přepínat chod z externího zdroje a baterie. V první části práce se zabývám vlastností baterií a způsobu jejich nabíjení. V druhé části jsem blokově navrhl nabíječ. V třetí části jsem navrhl jednotlivé bloky nabíječe. A v poslední části jsem navrhl program pro nabíječ.
This semestral project deals with battery charging. The project describes qualities and possibilities of lithium and lead-acid battery charging. The charger is independent on the input voltage and should considerately recharge the batteries. Due to considerate recharging process to measure the voltage at various articles of the battery is needed and then balance this voltage. Since the charger is to be implemented in a robot, it is needed to switch the operation from an external source and the battery. The first part of the project deals with qualities of batteries and the way of their recharging. In the second part I design a charger block. In the third part I design the individual blocks charger and in the last part I design a software for changer.
Description
Citation
PATÁK, M. Návrh nabíjecího ústrojí baterií s balancerem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO