Metodika pojišťovacího zprostředkovatele v rámci životního pojištění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Vliv globalizace sílí na všech trzích, stejně tomu je i na trhu pojistném, kde v posledních letech sílí nové vývojové trendy, které s sebou přináší řadu změn. Pomineme-li rizika spojená s majetkovým pojištěním, lidé si stále více uvědomují potřebu zajistit rizika spojená s jejich životem v případě nenadálých událostí, které vedou k propadu jejich příjmů. S tímto vznikají otázky: Je klientovo pojištění dostačující? Zajistí je? Jak by mělo být nastaveno? Tyto otázky staví pojištěného a poradce před problém identifikace rizika a predikci budoucích škod, plynoucích z těchto nových nebezpečí. Většina klientů si dnes uvědomuje nynější špatné nastavení sociálního systému v České republice, proto se stále větší počet občanů stává klienty komerčních pojišťoven a obrací na finanční poradce. Životní pojištění prošlo v posledních desíti letech převratnými změnami a poskytuje možnost komplexního zajištění tak, jak je tomu v bohatých západních zemích. Komplexnost, variabilita a flexibilita se přesouvají v očích klienta na první místo. Jak ale produkt správně nastavit? Vzhledem k tomu, že se několik let profesně věnuji finančnímu poradenství, rozhodl jsem se touto cestou zúročit své poznatky a informace získané praxí v oboru. Proto jsem vytvořil metodický návod pro finanční poradce, který se zaměřuje na metodiku ochrany příjmu v životním pojištění.
The influence of globalization is strengthening in all markets including the insurance market. In the past few years, new trends are bringing out various changes. People are becoming aware of the risks associated by not being covered by insurance and the exposure of financial loss that they could face. Due to this awareness, there are more questions that need to be raised by the insurer. Are the clients being provided enough coverage? What types of criteria should be set? All these questions are being asked by the insurance provider in order to alleviate any problems/loss and identify all the risks up front in order to prepare for these possible scenarios. Most people in the Czech Republic are becoming more aware of the bad current situation of the social system. Therefore, more people are coming to private financial insurance consultants. Life insurance have experienced many changes the past 10 years in which it is now able to offer the same complex coverage as in rich western countries. Clients are now looking for variety and flexibility. The question is how to set up these products correctly? I have been involved in professional insurance for the past several years and have developed methodical guidelines using both my knowledge and experience aimed at helping these clients be covered for these unforeseen circumstances and protect their finances.
Description
Citation
KRUŤA, A. Metodika pojišťovacího zprostředkovatele v rámci životního pojištění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Zuzana Dohnalová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Dr. Ptáček: Proč je důležité pro společnost SMS finanční poradenství mít důkladně propracovanou metodiku pro poradenství v oblasti životního pojištění? Oponent: Proč je v ČR pojištění relativně méně výhodné než v západních zemích? Dr. Žižlavský: V čem je přínos práce - metodika navržena vlastní, nebo soubor existujících metodik? Doc. Dohnalová: Rozlišení toho, co je vlastní a co je převzaté.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO