Mitosis

Abstract
Diplomová práce Mitosis je figurální plastika vytvořená pomocí duplikace sochy. Tyto duplikáty tvoří páry jež se na sebe mitoticky vážou. Páry jsou komponovány do spletité soustavy a tvoří tak kulovitý objekt. Na pozadí této práce je vnesení pohledu na lidskou populaci a její kulturu jako na samostatný organický celek.
Mitosis diploma work is figurative sculpture created by duplication statues. These duplicates to form pairs at each mitotic bind. Couples are composed into complex system, and thus form a spherical object. Against the background of this work is to introduce perspective on the human population and its culture as an independent organic whole.
Description
Citation
DUCHÁČEK, L. Mitosis [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
MgA. Vasil Artamonov (předseda) MgA. Tomáš Hlavenka (člen) doc. MgA. Luděk Rathouský (člen) MgA. Jiří Franta (člen) prof. akad. soch. Michal Gabriel (člen) doc. Mgr. Tomáš Medek (člen) prof. akad. soch. Jan Ambrůz (člen) doc. Mgr. Pavel Korbička (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) Jiří Ptáček (člen) doc. akad. mal. Petr Lysáček (člen)
Date of acceptance
2016-05-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO