Objekt metropolitního významu na ulici Benešova v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
S ohledem na okolní zástavbu a městský prostor je navržen sedmipodlažní terasovitě odstupující metropolitní dům z čehož jedno patro je podzemní. Nové městské centrum s konferenčními sály, dále možno využít přednášky, městské plesy nebo společenské večery. Součástí prostor je i turistické informační centrum se stálou expozicí o městě Brně, Moravě, dále pak galerie, bistro s kavárnou, vyhlídka z nejvyššího patra a doplňkové prostory. Na budovu navazuje rozsáhlý park s terénní úpravou.
With regard to the surrounding buildings there is designed a seven-floor terraced metropolitan object, within one floor is in the underground. A new metropolitan centre with conference halls, also possible to use for lectures, city balls or social evenings. Within the obejct, there is turistical information centre with permanent exposition of Brno, Moravia, too. There is also a gallery, snack bar, café, outlook from the highest floor and complementary areas. A big park connects to the building.
Description
Citation
PEŠKOVÁ, L. Objekt metropolitního významu na ulici Benešova v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Bohumila Hybská (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen) Ing. arch. Radmila Vraníková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-05-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO