Viniční majer v Jaroslavicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Vinařství rodiny Markelových se nachází na okraji malé jihomoravské obce Jaroslavice. Pozemek obklopují vinice, pole a původní zámecká bažantnice. Pozemek je silně poznamenán necitlivou těžbou původní cihelny. V reliéfu po ní zůstala na první pohled patrná stopa. Na straně jedné jizva a na té druhé fascinující geologická podívaná na místy až 10m vysokou hliněno-sprašovou stěnu. Rozlehlý a různorodý pozemek se opět stává vinařstvím.
Winery of Markel family is located on the border of small South Moravian village Jaroslavice. The area is surrounded by vineyards, fields and an original castle peasantry. The area is heavily influenced by insensitive exploitation of a former brickyard. A footprint of the exploitation apparent at first glance has remained in the relief. On one hand a scar, on the other a fascinating geological spectacle of an up to 10 meters high earthen-loess wall. The spacious and various area becomes a winery once again.
Description
Citation
BLAŽEK, M. Viniční majer v Jaroslavicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Eva Eichlerová (předseda) doc. Ing. Ivana Žabičková, CSc. (člen) Ing. arch. Pavel Jura (člen) Ing.arch. MArch Jan Kristek, Ph.D. (člen) MgA. Ing. arch. Petr Šmídek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-05-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO