Objekt metropolitního významu na ulici Benešova v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
S ohledem na významnost místa byl navržen objekt metropolitního významu. V budově se nachází centrum pro výzkum zdravého životního stylu, ekologie životního prostředí a ekocentrum pro vzdělávání dětí i široké veřejnosti. Budova je napojena na rozsáhlý park s vodními plochami a naučnou stezkou. Celý objekt je členěn na čtyři sektory s různým počtem podlaží. Všechny střechy jsou ploché a nejvyšší část je vysoká dvacet metrů nad úroveň Benešovy ulice. V tomto pátém podlaží je situována kavárna s vyhlídkou a terasou na střeše budovy.
With regard to the place location there are designed the object of metropolitan significante. In the building is location Centrum for reserch helthy life style , environment ecology and ekocentrum for educatin children and general public. The building is connected by large park with water areas and nature trail. The object is structured to four sectors with different number of floors. All roofs are flat and the higest sector is twenty meters hight over Banešova streat. The cafe with view and terrace on roof is situated in this fifth floor.
Description
Citation
HORČIČKOVÁ, A. Objekt metropolitního významu na ulici Benešova v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Bohumila Hybská (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen) Ing. arch. Radmila Vraníková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-05-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO