Objekt metropolitního významu na ulici Benešova v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Lokalita se nachází na brněnské okružní třídě, na které byla postavena řada významných veřejných budov a parkových ploch. Struktura stávající zástavby je především bloková a kompaktní, cílem práce bylo doplnit parcelu o hmoty, které budou navazovat na okolní budovy a navrhnout park, který bude kopírovat uspořádání parkových ploch na brněnském ringu. Návrh nového objektu polyfunkčního domu, spojující administrativu a komerční využití budovy, je situován na severu parcely a je koncipován tak, aby splňoval svým architektonickým výrazem důležitost místa, na kterém se nachází.
The site of Benešova is located on the edge of the medieval city of Brno, where there are many important public buildings and park areas. The structure of existing buildings is mainly in compact blocks. The main goal of this project was to add some masses, which would be designed to follow surrounding buildings, and to designe park areas, that would copy the structure of parks in Brno's ring road. Project of the new polyfonctional building of administration and commercial areas is located on the north of the area and it is designed to meet its architectural expression of the importance of the place where is located.
Description
Citation
AMOUSSA, J. Objekt metropolitního významu na ulici Benešova v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Pavel Rada (předseda) doc. Ing. arch. Jakub Kynčl, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Ivo Boháč, Ph.D. (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen)
Date of acceptance
2016-05-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO