Společensko-kulturní centrum s radnicí v Kohoutovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práce se zabývá návrhem nové radnice městské části Brno-Kohoutovice. Součástí je i víceúčelový sál pro potřeby komunity, klubovny a pronajimatelné komerční prostory. Návrh je umístěn v lokalitě stávající plochy, která se dá nazvat náměstím. Kohoutovice totiž mají jedno velké specifikum - jsou z větší části sídlištěm. To se odrazilo i v přístupu ke tvorbě hmot a v celkové úvaze o architektonickém výrazu stavby. Sídlištní urbanismus se podobá spíše náhodně rozesetému množství odpadků. Pokud přistoupíme k tvorbě nových hmot stylem „vyrůstání z kontextu“, toto prostředí nám vygeneruje něco, co by se dle mého názoru nemělo přebírat. Hmoty reagují na faktory a tvoří nový kontext míst. Nová budova radnice je symbolem komunity občanů a ti se s ní jsou schopni identifikovat.
Diploma thesis is about new town hall for the district Brno-Kohoutovice. The part of it is small hall for multiple uses of local community, commercials areas and common rooms. The place can be called the square. Kohoutovice is really special - they are almost whole from prefab houses from 70s. This affected creating of building and whole thinking about how should the building look like. Functionalism urbanism is mostly like randomly scattered garbage. It is not right if we try to make the new buildings to fit in. I have designed buildings, which are responding to qualities of place and which are creating a new senses of the area. The new town hall is symbol of local community.
Description
Citation
NIPPERTOVÁ, L. Společensko-kulturní centrum s radnicí v Kohoutovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Ivan Gürtler (předseda) doc. Ing. arch. Antonín Odvárka, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Iva Poslušná, Ph.D. (člen) Ing. arch. Miloš Klement (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-05-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO