Výroba koryt elektroinstalace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce předkládá návrh technologie výroby tvarové součásti stříháním a ohýbáním. Zadaná součást bude vyráběna z pozinkovaného plechu DX51D + Z 275 o tloušťce 2 mm. Na základě literární studie a výpočtů bylo stanoveno stříhání v jednoduchém střihadle a ohýbání na ohraňovacím lise. Pro výrobu byl zvolen výstředníkový lis EZN 6 s jmenovitou silou 320 000 N a ohraňovací lis MENGELE 50/2050 s ohýbací silou 500 000 N. Technologický návrh je podložen přiloženou výkresovou dokumentací.
The thesis introduce a proposal of technology production shape components by shearing and bending. The specified component will be made from galvanized sheet DX51D + Z 275 with a thickness of 2 mm. On the basis of literary studies and calculations was determined shearing by simple stamping and bending on press brake. For the production were selected eccentric press EZN 6 with a nominal force of 320 000 N and press brake MENGELE 50/2050 with a bending force 500 000 N. Technological proposal is supported by the attached drawings.
Description
Citation
BROŽA, P. Výroba koryt elektroinstalace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Zkušební komise byla obeznámena s obsahem bakalářské práce a student odpověděl na dotazy oponenta. Otázky: 1. Pro jaké druhy rozvodů se zadaná součást využívá? Jakou funkci mají otvory v korytech? 2. Vysvětlete pojem trdlice? 3. Jak je řešena bezpečnost nástroje? 4. Materiál součásti byl zadaný? Upřesněte jeho název.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO