REVITALIZACE A PROSTOROVÁ KULTIVACE KLÁŠTERA DOMINIKÁNŮ VE ZNOJMĚ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Projekt se zabývá revitalizací a prostorovou kultivací Kláštera dominikánů s přilehlou farou ve Znojmě. Klášter je umístěn u hradební zdi v historickém jádru města Znojma na ulici Dolní Česká. Postupně by mělo dojít k jeho přeměně z původního způsobu užívání do nového využití, tak aby nedošlo k prodlevě a stavební degradaci vlivem prázdného objektu. Areál svou lokalitou a aktuálními funkcemi nabízí předpoklad vytvoření komunitního centra s přidruženým sociálním bydlením. Komunitní centrum by mělo užívat prostory kláštera společně s komercí a farností. Bydlení naopak faru a nově vzniklou hmotu v prostoru nádvoří.
The project deals with the revitalization and spatial cultivation of the Dominican monastery with adjacent parish in Znojmo. The monastery is located near the castle walls in the historic center of Znojmo, on the street Dolní Česká. Gradually, should be its conversion from the original method of use to a new use, in order not to delay construction and degradation due to an empty object. The complex, its location and the actual functionality offers precondition for the formation of a community center with associated social housing. The community center should use the premises of the monastery, along with commerce and parishes. Living on the contrary, the rectory and the newly created mass in the courtyard.
Description
Citation
STRNKOVÁ, M. REVITALIZACE A PROSTOROVÁ KULTIVACE KLÁŠTERA DOMINIKÁNŮ VE ZNOJMĚ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Alena Mansfeldová, CSc. (předseda) Ing. arch. Iveta Ludvíková (člen) Ing. arch. Zbyněk Pech (člen) Ing. arch. Eugen Točík (člen) doc. Ing. Ivana Žabičková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-05-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO