Povrchové změny v závislosti na parametrech FDM tisku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá stavbou modifikované RepRap 3D tiskárny Rebel II, která pracuje na principu Fused Deposition Modeling technologie a výběrem vhodných kritérií pro tisk. Hlavní zaměření je na teplotu tištěného materiálu a rychlost tisku pro tři vybrané materiály. Materiály byly vybrány podle dostupnosti na trhu a jejich využití. Dále je v této práci realizován experiment, který je zaměřený na povrchové změny výrobku a vzhled vlákna po průchodu tryskou.
This thesis deals with a construction of modified RepRap 3D printer Rebel II which operates with Fused Deposition Modeling technology and selection of suitable criterion for printing. It mainly focuses on the temperature of the material being printed and speed of printing for three selected materials. Materials were selected based on availability in the market and their application. An experiment, focusing on surface changes of products as well as on the look of a fibre after passing through a nozzle, was performed.
Description
Citation
ČADA, J. Povrchové změny v závislosti na parametrech FDM tisku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Stanislav Věchet, CSc. (člen) Ing. Jan Strejček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Hodnocení povrchu tištěné součásti 2. Drsnost povrchu 3. Nastavení teplot při 3D tisku Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO