Čtečka RFID čipů s AVR mikrokontrolerem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a praktickou realizací jednoduchého modulu čtečky RFID čipů. V první části se práce zaměřuje na teorii RFID systému, kde se snaží nastínit základní principy automatické identifikace zboží, či osob pomocí RFID. Ve druhé části se práce zaměřuje na realizaci zařízení, které pracuje v HF pásmu 13,56 MHz a podporuje standardy ISO 14443A a ISO 14443B.
This thesis deals with design and practical realization of a simple reader module, RFID chips. In the first part of the thesis focuses on the theory of RFID system, which tries to outline the basic principles of automatic identification of goods or persons using RFID. The second part is focused on the implementation of a device that operates at 13.56 MHz HF band, and supports the standards ISO 14443 and ISO 14443B.
Description
Citation
VANÍČEK, A. Čtečka RFID čipů s AVR mikrokontrolerem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Z jakého důvodu byly zvoleny integrované obvody ATMEGA8 a FT232RL? Bylo by možné je nahradit i jedním integrovaným obvodem, např. TUSB3210, či jiným modernějším typem? Který z bloků zařízení ověřuje správnost CRC kódu z RFID tagu? Jakým způsobem jste odstranil chybu HW?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO