Vývoj konstrukčních prvků u staveb v Českých Budějovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato práce řeší urbanistický a stavební vývoj města České Budějovice a to jak z historického hlediska, tak i vývoj konstrukčních prvků staveb (rezidenční výstavba). Tato práce se dělí na dvě základní části. V teoretické části je popsána základní terminologie a historické události vzniku města České Budějovice a vznik jednotlivých městských částí a jsou zde uvedeny i příslušné mapové podklady. V aplikační části se již řeší, jak se stavby vyvíjely a měnily v průběhu jednotlivých časových období. Vývoj výstavby je rozdělen do čtyř časových úseků (do roku 1918, v letech 1918 - 1948, v letech 1948 - 1993 a od roku 1993 do současnosti). V každém období je popsán historický vývoj, popsáno stavebně-konstrukční řešení staveb, architektonické řešení staveb a jsou zde uvedeny konkrétní příklady staveb a lokalit. V této části se také řeší možný budoucí rozvoj rezidenční výstavby s ohledem na územní plán a limity rozvoje. Cílem práce je zpracovat přehled o historickém vývoji, konstrukčních prvcích staveb ve zvolené lokalitě od samého počátku výstavby dané lokality po současnost a nastínit možný budoucí rozvoj města.
The thesis focuses on urban and constructional development of the city České Budějovice both from the historical point of view as well as from the perspective of the development of structural elements of buildings. The thesis dividend into two parts. The theoretical part describes the basic terminology, historical events establishing České Budějovice and formativ of individual city districts. It also contains relevant maps. The second one, application part deals with the development and changes of buildings during different time periods. Development of construction is divided into four time periods (until 1918, 1918-1948, 1948-1993 and from 1993 to the present). In each time period the historical development, constructional solutions and architectural design of buildings are descibed and specific examples of buildings and locations are given. This part of the thesis also deals with possible future development of residential areas considering the spatial plan and limits of development. The aim of the thesis is to compile an overview of historical development and constructional elements of buildings in the selected area from the beginning of the construction of the site to present and outline a possible future development of the city.
Description
Citation
ŠETINA, O. Vývoj konstrukčních prvků u staveb v Českých Budějovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2016-06-29
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Vývoj konstrukčních prvků u staveb v Českých Budějovicích. Závěrečnou práci obhajoval jasně srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupoval velmi dobře. Na otázky komise odpověděl velmi dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedl dostačující odpovědi. Státní zkušební komice závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO