Multimódový VKV rozhlasový přijímač

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout mikroprocesorem řízený multimódový VKV rozhlasový přijímač s možností příjmu AM, FM a DAB. Nejdříve je nutné se seznámit s digitálním rozhlasovým vysíláním DAB a jeho funkcí RDS. Poté můžeme přistoupit k návrhu obvodového řešení přijímače za použití moderní součástkové základny. Následně je nutno sepsat obslužný software a zkonstruovat prototyp přijímače, ověřit jeho funkci a parametry. Výsledkem práce je multimódový VKV rozhlasový přijímač ovládaný přes dotykovou obrazovku a umožňující webovou správu.
The aim of this work is to design a microprocessor-controlled multimode VHF radio can receive AM, FM and DAB. The first step is to become familiar with digital radio broadcasting DAB and RDS. Then we can proceed to the design of the receiver circuit solution using modern component base. Next it is necessary to write utility software and construct a prototype of receiver, verify its functionality and parameters. The result of the work is the multi-mode VHF broadcasting receiver controlled using touch screen display and supported by web management.
Description
Citation
HRADŇANSKÝ, V. Multimódový VKV rozhlasový přijímač [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Filip Záplata, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) Ing. Pavel Šedivý (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO