Smart metering

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Semestrální práce se zabývá návrhem systému chytrých zásuvek a jejich řízení. Zásuvky jsou řízeny bezdrátově centrální jednotkou. V zásuvce je integrovaný senzor proudu určený k měření spotřeby přístroje. V případě potřeby je možné dálkově přístroj v zapojený v zásuvce odpojit od elektrické sítě. Práce obsahuje rozbor jednotlivých prvků systému, návrh elektrických schémat a desek plošných spojů. V konstrukci je obsažen ethernet modul, který slouží k zobrazování údajů pomocí počítače. Zařízení bylo vyrobené a otestované.
Semester paper describes the design of smart sockets and their management. Sockets are wirelessly controlled by a central unit. The socket has an integrated sensor, designed to measure current consumption of the device. If necessary, it can remotely disconnect the unit plugged in socket from AC network. Work includes analysis of individual system elements, design of electrical schematics and PCB. In the construction is included ethernet module, which is used to display data using a computer.. The device has been constructed and tested.
Description
Citation
LAHODNÝ, L. Smart metering [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) Ing. Libor Boleček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miloš Klíma, CSc. (člen) Ing. Michal Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO