Návrh nového kontinuálního systému měření jakosti páry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem nového kontinuálního systému měření jakosti sterilizační páry. Na začátku se seznámíme s procesem sterilizace, jejími metodami a postupy. Poté s pojmem sytá pára, jejími parametry pro sterilizaci a senzory, kterými se parametry měří. Poté je zde popsán postup současného měření kvality sterilizační páry a následné návrh nového měření kvality páry. Po návrhu proběhlo měření dat, jejich analýza a vyhodnocení.
This paper deals with proposal of new continual system for quality measurement of sterilization steam. At the begining the process of sterilization is introduced. Then the concept of saturated streams, parameters for sterilization and sensors for measurement are described. Then the current process of measurement of steam quality is described and in the last part the proposal of the new system is introduced. After the draft was the measurement data, analysis and evalution.
Description
Citation
FOLTOVÁ, A. Návrh nového kontinuálního systému měření jakosti páry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) Mgr. Dušan Hemzal, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jiří Tomáš, Dr. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Kozumplík položil otázku Je vhodné hledat v signálu minimální složku bez jeho vyhlazení? Co se myslí pojmem suchá pára? Ing. Harabiš položil otázku na téma Zapojení systému pro snímání dat, v čem je vytvořen program? Mgr. Hemzal položil otázku Fázový diagram vody? Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO