Vyhodnocení podobnosti programových kódů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo seznámit se s problémem plagiátorství a navrhnout program, který by byl schopen odhalit plagiátorství v programových kódech. V první části práce jsou teoreticky popsány jednotlivé druhy plagiátorství. Dále pak jsou představeny způsoby, jakým je možno k detekci přistupovat. V praktické části je pak prvně popsána fáze předzpracování a dále je navrhnut nový způsob detekce a vyhodnocení plagiátorství, pomocí adaptivních vah. Na konci práce jsou pak výsledky testování práce na databázi studentských projektů.
Main goal of this work is to get acquainted with the plagiarism problem and propose the methods that will lead to detection of plagiarism in program codes. In the first part of this paper different types of plagiarism and some methods of detection are introduced. In the next part the preprocessing and attributes detection is described. Than the new method of detection and adaptive weights usage is proposed. Last part summarizes the results of the detector testing on the student projects database
Description
Citation
KAŠPAR, J. Vyhodnocení podobnosti programových kódů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
prof. Pharm.Dr. Petr Babula, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) RNDr. Jiří Jarkovský, Ph.D. (člen) Ing. Miloš Malínský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Babula se zeptal, zda existují i jiné práce na podobné téma a jaký je důvod, proč nejsou uvedeny v literatuře ? Doc. Kolářová se zeptala zda je využito pro porovnání i délek cyklů ? Dr. Malinský se zeptal, zda se pracuje s názvy proměnných ? Dr. Jarkovský se zeptal, zda informatici na MUNI nemají modifikaci na tento program ? a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO