Řízení nákladů a kalkulace v podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku sledování a řízení nákladů ve výrobním podniku. Dále se zabývá kalkulacemi výrobků a srovnává teoretické poznatky se skutečností. Po zhodnocení současného stavu a popisu problematiky jsou prováděny příslušné analýzy, na základě kterých jsou předneseny návrhy na zlepšení a jejich realizování.
The bachelor’s thesis focuses on issues of monitoring and controlling of costs in a manufacturing corporation. Furthermore, it deals with calculations of products and compares theoretical knowledge with reality. After a valuation of current situation and a description of the problem, corresponding analysis are made, based on which proposals are suggested in order to find a way how to realize them.
Description
Citation
VYKYDALOVÁ, M. Řízení nákladů a kalkulace v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Rozmahel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
otázky vedoucího: - zodpovězeny otázky oponenta: - zodpovězeny Další otázky: prof. Rejnuš: Náklady v rámci prodejní ceny mají být absolutně spravedlivé? Promítají se tyto náklady i do prodejní ceny? Jak by to bylo při odběru velkého množství? - zodpovězeno částečně Ing. Svirák: Jak se zjišťují náklady na jednotlivá střediska? Jak to dělají po účetní stránce i mezi sebou? - zodpovězeno Ing. Hornungová: Jak byl návrh přijat společností? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO