Zařízení pro polohování fotoaparátu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem polohovacího zařízení pro fotoaparát za účelem použití jako pomocníka při snímání plynulého videa a časosběrů. Je navržen ideální pohon, napájení a sestaven program pro řízení na platformě Arduino. Je také navržena konstrukce upravená pro tisk na 3D tiskárně. Celý systém je následně vyroben a otestován.
This master’s thesis deals with the design of a drive for a camera positioning device that could be used for shooting videos and timelapses. The optimal drive and power supply as well as the steering program based on the Arduino platform program are developed. The construction prototype adapted for printing at 3D printers is also designed. The whole system is then produced and tested.
Description
Citation
BERČÍK, V. Zařízení pro polohování fotoaparátu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. František Veselka, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Zařízení pro polohování fotoaparátu. Představuje účel zařízení – timelapse (časosběrná technika), zařízení je řízeno platformou Arduino. Pro pohon slouží krokové motory. Student ukazuje návrh desek plošných spojů. Konstrukční díly byly vytištěny na 3D tiskárně. Student konstatuje, že zařízení funguje tak, jak má. Je nutné doladit rychlost posuvu. Prezentace je velice přehledná. Student ukazuje hotový funkční výrobek. Student na otázku oponenta a na otázky v diskuzi odpovídá vyhovujícím způsobem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO