Návrh a výroba přípravku pro upínací trn ISO 40

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním cílem této bakalářské práce je navrhnout a zkonstruovat přípravek pro frézovací upínací trn ISO 40. Tento přípravek nahradí starší, který je používaný ve frézařské dílně v budově C2 na FSI VUT v Brně a tím usnadní a urychlí práci obsluhy při výměně frézovacího nástroje. Součástí práce je návrh postupu výroby, zvolený materiál a řezné podmínky. V úvodní části je uvedena teorie potřebná k pochopení problematiky. Práce je ukončena technicko-ekonomickým zhodnocením s celkovým vyčíslením nákladů spojených s výrobou přípravku pro frézovací trn.
Main aim of this bachelor’s thesis is to design and product clamp for mandrel ISO 40. This clamp will replace the other one, which is used in the milling workshop C2 on BUT Faculty of Mechanical Engineering. It will ensure easier and faster operator’s work during tool change. Also manufacturing process, selected material and cutting conditions are described in this thesis. Theory necessary for an understanding of the issues is stated in introductory section. In the final part, there is executed technical-economical evaluation with the overall costings associated with the production of the clamp for mandrel.
Description
Citation
TOMEŠEK, V. Návrh a výroba přípravku pro upínací trn ISO 40 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise: 1. Do jakého stupně přesnosti by jste zařadil Vaši součástku? 2. V jaké disciplíně na dílně se setkáte s použitím "berlínké modř" 3. Co je to zaškrabávání? 4. Co je na výkrese předepsáno u operace zaškrabávání? 5. Proč jste zvolil 3D tisk pro Vaši součástku? 6. Kde jste čerpal vztahy pro technicko-ekonomické zhodnocení? 4. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO